FAQ Ekadis 2016
Navision i Distribució

Resolem els teus dubtes sobre l'ERP

Quant de personal pot assignar-se a una càrrega? Quins tipus de comissions preveu la solució? Els nostres consultors de Dynamics NAV per a distribuïdors han recollit les preguntes més freqüents que els han plantejat els nostres clients del sector.

Navision s'adapta a la distribució, però...
resol tota la problemàtica del sector?

A Ekamat hem dut a terme dotzenes d'implantacions d'ERP a empreses repartidores de productes. Gran part dels nostres clients són distribuïdors, per això, coneixem perfectament aquest negoci.


A partir d'aquest know-how, hem elaborat una llista de les preguntes més freqüents que ens han plantejat sobre el nostre software de gestió Ekadis 2016, basat en Microsoft Dynamics NAV.

Les 10 preguntes clau sobre l'ERP per a distribuïdors

Quant de personal s'assigna a una càrrega?

Ekadis 2016 permet indicar fins a 5 persones: 1 codi repartidor i 4 auxiliars.


Pot registrar-se una càrrega amb desquadraments?

No. Les càrregues es registren una vegada verificat el quadre d'existències (les unitats originalment carregades estan incloses en documents o a la descàrrega), el quadre de cobraments (la càrrega ha d'incloure a cobraments, els cobraments relacionats a documents amb forma de pagament que indica cobrament comptat) i l'arqueig de caixa (els imports cobrats a clients quadren amb els imports indicats a l'arqueig).


A quantes rutes pot incloure's un client?

Un mateix client pot estar a "n" rutes de prevenda, "n" rutes d'autovenda i "n" rutes de repartiment. Es pot configurar l'add-on Ekadis 2016 per controlar que com a màxim pugui incloure's a una ruta de cada tipus


Quants descomptes poden aplicar-se a nivell de línia de document?

Dos descomptes per línia i un descompte per comanda. A més, a nivell de capçalera del document, poden indicar-se els descomptes de factura i pagament immediat. Poden configurar-se formes de pagament especials segons altres paràmetres (proveïdor, família, subfamília).


Poden configurar-se diferents comptes de caixa segons liquidador?

Per al registre de les càrregues, l'ERP permet definir la secció de diari per utilitzar en el registre de la càrrega, i en conseqüència el compte de caixa, a diversos nivells: a nivell de càrrega, a nivell d'usuari de Dynamics NAV (Navision), a nivell d'empresa.


Quins tipus de comissions estan incloses?

El programa preveu 3 tipus de comissions per a distribuïdores: comissions de venda (venedor de la comanda), de repartiment (repartidor i auxiliars de la càrrega) i de cobrament (repartidor i auxiliars de la càrrega).


L'ERP permet la definició de la taxa ecològica a nivell de producte?

Sí. A nivell de fitxa permet definir la taxa d'envàs. A més, pot configurar-se per separat l'aplicació en compres i en vendes.


Com es configura si el repartiment ha de lliurar albarà o factura?

La configuració en el sistema es defineix a nivell de forma de pagament (camp ‘tipus de facturació’. A nivell de client s'informa de la forma de pagament del client. També poden configurar-se per a un mateix client formes de pagament especials segons altres paràmetres (proveïdor, família, subfamília).


Poden relacionar-se despeses a una càrrega?

Sí. En una càrrega poden incloure's despeses relacionades amb el repartiment, com ara combustible, peatges, dietes… Aquests conceptes són configurables en el programa. L'import d'aquestes despeses es tindrà en compte durant el quadre econòmic de la càrrega.


Quins tipus de dipòsits poden gestionar-se amb aquest software per a distribuïdors?

L'Add-on Ekadis 2016 preveu la gestió de 3 tipus de dipòsits: Dipòsit client (control de mercaderia del client en el distribuïdor), Dipòsit proveïdor (control de mercaderia del proveïdor en el distribuïdor) i Dipòsit propi (control de mercaderia propietat del distribuïdor en el client).


Característiques dels plans de servei de Ekadis 2016

Ekadis 2016, l'ERP per a distribuïdors, evolucionarà amb Microsoft Dynamics NAV segons el Roadmap de Microsoft, adaptant i incorporant les noves funcionalitats de versions futures.
A Ekamat ens comprometem a actualitzar Ekadis 2016 transcorreguts 4 mesos després de l'alliberament d'una nova versió de Microsoft Dynamics NAV.

Tens més preguntes sobre Ekadis 2016?

Si en aquestes FAQ no has trobat la resposta que buscaves, pots enviar-nos un correu amb la teva pregunta i el nostre equip de Dynamics NAV et contestarà al més aviat possible


Certified for Microsoft Dynamics
Microsoft Gold Certified Partner

Aquest web utilitza cookies per obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Entiendo y acepto el uso de cookiesMás información